O3-Effect

ik word ik in het aangezicht van de ander

-Emannuel Levinas-

BOUWEN AAN ONDERWIJSINNOVATIE 

VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

O3-Effect is een onderwijsinnovatie bureau dat werkt aan onderwijsinnovatie gericht op duurzame ontwikkeling.

Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. (Brundtland-rapport)

De doelen die we nastreven om een bijdrage te leveren aan de onderwijsinnovatie zijn:

Guido is de oprichter en eigenaar van O3-Effect. Hij is een onderwijsinnovator met de capaciteit om vooruit te denken, trends te zien en van daaruit een heldere strategie in te zetten.

Hij is gedreven om de wereld om hem heen te begrijpen en de vragen te stellen die niet altijd voor de hand liggen. Hij zet daarmee aan het denken en inspireert mensen om buiten de gebaande paden te kijken.

Daarnaast heeft Guido jaren ervaring in het voortgezet onderwijs als leidinggevende en docent. Hij is in staat om verandertrajecten vorm te geven door mensen ruimte te geven om hun kwaliteiten te zien én in te zetten. De vraag waarom we iets doen en vanuit welk maatschappelijk belang, staat daarbij altijd voorop.

DE NAAM O3-EFFECT

Om duurzame ontwikkeling te bereiken is het noodzakelijk dat er balans is tussen Maatschappij (People), Ecologie (Planet), Economie (Prosperity). De 3 in O3-Effect staat dan ook voor deze 3 gebieden van duurzame ontwikkeling. De O staat voor het onderwijs.

INSPIRATIE