wie zijn wij

ik word ik in het aangezicht van de ander

-Emannuel Levinas-

BOUWEN AAN ONDERWIJSINNOVATIE

VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

O3-Effect is een sociale onderneming die zicht richt op het vergroten van het effect van onderwijs op duurzaam handelen. Wij bouwen aan onderwijsinnovatie gericht op duurzame ontwikkeling.

Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. (Brundtland-rapport)

De doelen die we nastreven om een bijdrage te leveren aan de onderwijsinnovatie zijn:

  • Bewustwording op "leren voor duurzame ontwikkeling"

  • Inspiratie leveren op hoe onderwijs een bijdrage kan leveren aan de Sustainable Development Goals

  • Vormgeven van innovatieprocessen binnen en buiten onderwijsinstellingen

GUIDO BASTIAANS

Guido@O3-effect.nl

Linkedin

Guido is een onderwijsinnovator met de capaciteit om vooruit te denken, trends te zien en van daaruit een heldere strategie in te zetten.

Hij is gedreven om de wereld om hem heen te begrijpen en de vragen te stellen die niet altijd voor de hand liggen. Hij zet daarmee aan het denken en inspireert mensen om buiten de gebaande paden te kijken.

Daarnaast heeft Guido jaren ervaring in het voortgezet onderwijs als leidinggevende en docent. Hij is in staat om verandertrajecten vorm te geven door mensen ruimte te geven om hun kwaliteiten te zien én in te zetten. De vraag waarom we iets doen en vanuit welk maatschappelijk belang, staat daarbij altijd voorop

JACOMIJN DE VRIES

Jacomijn@O3-effect.nl

Linkedin

Jacomijn is een bevlogen onderwijsontwikkelaar met een sterk oog voor organisatie- en groepsprocessen. Haar analytisch vermogen en directe communicatie zorgen voor een duidelijke begeleiding op het proces en in de samenwerking.

Jacomijn heeft een ruime ervaring als schoolleider en onderwijsconsultant waardoor ze de dynamiek binnen scholen goed kent. Daardoor is ze in staat om snel een groep in beweging te krijgen en de daarbij passende organisatie-instrumenten toe te passen. Zij heeft hierin een expertise op HRM.

Een missie/visie vertalen naar concrete zichtbare activiteiten en processen, is voor Jacomijn de kern van (gedrags)verandering in een organisatie.

DE NAAM O3-EFFECT

Om duurzame ontwikkeling te bereiken is het noodzakelijk dat er balans is tussen Maatschappij (People), Ecologie (Planet), Economie (Prosperity). De 3 in O3-Effect staat dan ook voor deze 3 gebieden van duurzame ontwikkeling. De O staat voor het onderwijs.

INSPIRATIE